Nederlands

Hieronder vindt u de lijst van de reisgidsen, die we van Egypte in het Nederlands beschikbaar hebben.

De hieronder opgegeven prijzen zijn inclusief BTW.
!
Egypte verleden tot heden
Gewicht: g

Ata: Egypte, van verleden tot heden.

Egypte, van verleden tot heden.
door de ogen van een egyptenaar

Als u een glas melk in de piramides plaatst, dan blijft de melk na drie dagen nog steeds goed en men zegt dat een mes scherper wordt als u het in de piramide een paar dagen achterlaat.

Wanneer we de stenen van de piramide zouden gebruiken om een muur te bouwen dan zouden we heel Frankrijk kunnen omgeven met een muur van 1.5 m hoog en 60 cm breed.

Om een zwangerschapstest uit te voeren, giet de specialist de urine van de vrouw uit over twee zakken, een zak gevuld met tarwe en een zak gevuld met gerst. Als ze wortel schieten dan is de vrouw in verwachting. Als de tarwe eerst wortel schi­et, wordt het een meisje als de gerst eerst wortel schiet, wordt het een jongen. ,

Wist u dat de volledige mummificatie-behandeling om het lichaam te mummifi­ceren, die door de nabestaanden moest betaald worden, in drie verschillende pri­jscategorieën bestond? De duurste operatie kostte één Talent zilver, of tegen­woordig het equivalent van 235 E.E. Het loon van de balsemer bedroeg ongeveer 11 drachme ( een drachme kost 3,75 Egyptische pond ). Dit werd beschreven op de Amherst Papyrus, die geschreven werd in 1 ste eeuwen die zich heden bevin­dt in het Brits Museum ( Londen ). Het mummificatieproces duurde 70 dagen.

De voorloper van de huidige moderne Olympische Spelen werd voor de eerste keer in de menselijke geschiedenis in Egypte in 476 v.Chr. georganiseerd.

 

Mohamed Ata

Is Egyptenaar, Egyptoloog en gids. Hij is geboren en getogen in Egypte.

Studeerde Semitische Talen aan de universiteit van Caïro (1987) en behaalde een diploma van toerisme aan de universiteit van Helwan ( 1989). Hij werkte als Hebreeuwstalige gids.

Tijdens zijn verblijf in Nederland als prof-voetballer (1990-1991) behaalde hij het diploma van de Nederlandse Taal aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien gidst hij Vlamingen en Nederlanders langs de culturele hoogtepunten van zijn land. Zijn bedoel­ing is om zijn gasten een introductie te geven tot de fascinerende geschiedenis van Egypte.

Hij probeert via een rode draad de hoogtepunten te schetsen van de verschillende dynastieën en de ingewikkelde wereld der goden in en rond de ver­schillende tempels en de bezienswaardigheden langs de Nijl

 

 

Aantal blz.: 206

Formaat: 17 cm x 24 cm

Illustraties: talrijke kleurenfoto’s tekeningen schetsen en kaarten.

Taal: Nederlands

 

9789041033130
Gewicht: g

Capitool Egypte

Egypte

Egypte, gelegen in de noordoosthoek van Afrika, aan de Middellandse en de Rode Zee, grenst in het westen aan Libië, in het oosten aan Israël en in het zuiden aan Sudan. Omdat meer dan 90 procent van het land woestijn is, woont het merendeel van de 68 miljoen inwoners in het Nijldal en de Nijldelta: een klein percentage leeft in de oases van het barre binnenland.

Meer dan 1000 foto’s, illustraties en kaarten
Opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden.
Restaurants, accommodatie en vervoer.

Aantal blz.: 352
Formaat: 13 cm x 22cm

9789058370754
Gewicht: g

GEOgids Egypte

GEOgids Egypte

De Geogids biedt veel praktische informatie om zelf een reis samen te stellen. Ideaal voor de zelfstandige vakantieganger die een bepaald gebied wil verkennen en vooral vrij wil reizen.

Alle gidsen beginnen met een handige overzichtskaart en zijn vervolgens ingedeeld in vijf hoofdstukken. Het hoofdstuk GEOscoop vertelt over landschap, klimaat, geschiedenis, religie, kunst, keuken. GEOreizen licht de mogelijkheden toe om op de plek van bestemming te komen. GEOpraktisch gaat over geld, gezondheid, douane, budget, internet, feestdagen, winkelen. In GEOstreken wordt per stad of streek informatie vermeld over binnenlands vervoer, belangrijke adressen, openingstijden, bezienswaardigheden. Ingedeeld naar prijsklasse wordt een ruime selectie geboden aan hotels en restaurants. De gedetailleerde stadskaart geeft in een oogopslag weer waar een bepaalde straat, bibliotheek, ziekenhuis of museum is te vinden. Als laatste biedt GEOnaslag een opsomming van beschikbare literatuur inclusief een nuttige woordenlijst.

Korte situatieschetsen, vetgedrukte woorden voor toeristische hoogtepunten en helder kaartwerk houden de reisgids prettig toegankelijk.

Aantal blz.: 576 blz.
Formaat: 11,5cm x 19cm

9789020968378
Gewicht: g

Michelin Groene Gids Egypte

Groene Gids Egypte

- Vernieuwde, moderne lay-out.
- De beroemde sterrenbeoordeling geeft aan wat je zeker moet hebben gezien.
- Extra aandacht voor gezinsactiviteiten.
- Handige adresboekjes met slaap-, eet- en ontspanningsadresjes geselecteerd door Michelin.

Aantal blz.: 360 blz.
Formaat: 12cm x 24cm

978920962840
Gewicht: g

Trotter Egypte

Egypte

- Beroemd om zijn betrouwbare keuze van hotel- en restaurantadressen in alle prijsklassen.
- Berucht voor zijn kritische noten en persoonlijke visie.
- Overvloedige achtergrondinformatie over het land en over de bezienswaardigheden.
- Speciale aandacht voor extra tips die een reis net iets meer pit geven.

Aantal blz.: 478 blz.
Formaat: 11,5cm x 20 cm

9789021597898
Gewicht: g

Kosmos Wat & Hoe Egypte

Wat & Hoe Egypte

Wat & Hoe maakt reizen tot een plezier!
* Inspirerende achtergrondartikelen om in de stemming te komen
* Uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden
* Allerlei tips om de massa voor te blijven
* Makkelijk te volgen tochten met gedetailleerde kaarten
* Selectie van de beste restaurants, eetcafés en hotels. Winkelen, entertainment en uitgaan
* Duidelijke kaarten bieden een totaaloverzicht van de bestemming

Aantal blz.: 208 blz.
Formaat: 12cm x 20,5 cm

9789027422460
Gewicht: g

Nelles Gids Egypte

Egypte

De Nelles Gids Egypte begeleidt u door de bruisende wereldstad Caïro en door de eeuwige schoonheid van het vruchtbare Nijldal. Niet alleen de monumenten van de farao’s zullen u fascineren, ook de zoveel jongere kerken en moskeeën. Daarnaast is er ruimschoots aandacht voor de prachtige stranden van de Middellandse Zee en de Rode Zee, de ruige schoonheid van de Sinaï en de nog ongerepte oasen.

GESCHIEDENIS Piramiden, sfinxen, graven en tempels weerspiegelen de duizenden jaren lange geschiedenis van het geschenk van de Nijl, zoals Herodotos Egypte noemde. Aan de vruchtbare oevers kon een van de vroegste beschavingen ontstaan. Het land ademt ook de sfeer van 1001 nacht, de tijd van de kaliefen en sultans.

PRAKTISCHE TIPS Of u uw reis door Egypte nu per schip, bus, taxi of vliegtuig wilt afleggen, de uitvoerige informatie achter in het boek zal u van dienst zijn bij uw voorbereidingen en onderweg. Ook vindt u tal van tips en adressen van restaurants in de infoblokjes aan het eind van elk hoofdstuk.

Aantal blz.: 254 blz.
Formaat: 11,5cm x 17,5 cm

9789038917948
Gewicht: g

Elmar Cultuurbewust Egypte

Cultuurbewust Egypte

Een leidraad voor gewoonten en etiquette

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied van omgangsvormen, normen en waarden, hoe zich te gedragen en wat verwacht mag worden op zakelijk en sociaal gebied. Het zijn beknopte zakformaatgidsen met interessante wetenswaardigheden over het dagelijks leven. Een must voor iedereen die naar het buitenland gaat voor vakantie, studie of werk.

Aantal blz.: 168 blz.
Formaat: 11 x 17 cm

9789058264060
Gewicht: g

Davidsfonds Het Egypte van de Farao's

De Nijl Stroomopwaarts
Het Egypte van de Farao's

De blauwe rivier, de groene Nijlvallei en de okerrode monumenten in de woestijn…

In dit boek begeleidt Marleen Reynders u op een kleurrijke reis door Egypte. U verkent het land van de farao’s stroomopwaarts langs de antieke snelweg ‘de Nijl’ en bezoekt indrukwekkende tempels en grafdomeinen.

De troeven van deze culturele reisgids? Heldere en gedetailleerde uitleg bij alle bezienswaardigheden. Noodzakelijke achtergrondinformatie over de Oud-Egyptische geschiedenis, samenleving en cultuur. Uitgestippelde parcours en praktische tips voor uw bezoeken. Handige kaartjes en plattegronden. Prachtige landschapsbeelden en luchtfoto’s. Loepzuivere illustraties van artefacten. Uw reis begint nu!

MARLEEN REYNDERS studeerde Egyptologie aan de K.U.Leuven. Ze superviseerde de uitgave Kunstschatten uit Egypte en schreef het succesvolle Onder het oog van de zonnegod.

Aantal blz.: 360 blz.
Formaat: 16,5cm x 24 cm

9789076888064
Gewicht: g

EGYPTE TE GAST IN

Te Gast in Egypte

De landenuitgaven ' te gast in' vormen een prima introductie bij de voorbereiding van uw reis. De boekjes informeren niet over toeristische bezienswaardigheden maar bevatten levensechte verhalen over het land dat u gaat bezoeken. In elke uitgave beschrijven diverse auteurs - met hele uiteenlopende achtergronden - hun ervaringen in het betreffende land. Hierdoor komt u meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en alledaagse levenswijze. Uiteraard bevatten de uitgaven ook praktische reistips - met nuttige adressen en websites en informatie over zaken als eten en gezondheid. Daarnaast vindt u een uitgebreide literatuurlijst en een handige woordenlijst. De uitgaven worden regelmatig vernieuwd zodat u altijd over actuele informatie beschikt.

Aantal blz.: 48
Formaat: 15cm x 21 cm

9789020952810
Gewicht: g
lannoo-egypte70

Lannoo: De 70 beroemste mysteries van het Oude Egypte

De 70 beroemste mysteries van het Oude Egypte
De geheimen van de farao's ontsluierd

- Groeide er ooit gras in de woestijn? Wie was Nefertete? Werden de piramiden door slaven gebouwd? Waar ligt de oorsprong van de Egyptische literatuur? Was Palestina een provincie van Egypte?

- Toegankelijk en intrigerend boek over het Egypte in de tijd van de farao's

- Het vervolg op De zeventig beroemdste bouwwerken van de wereld en De zeventig beroemdste mysteries uit de oudheid, een reeks waarvan wereldwijd meer dan 750.000 exemplaren werden verkocht

- Het geheim van dit succes: tientallen complexe raadsels worden aan de hand van een duidelijke tekst en verhelderende foto's verklaard en/of toegelicht

Aantal blz.: 304
Formaat: 20cm x 26 cm