Nederlands

Reisgidsen over Nepal in het Nederlands

!
9789025750757
Gewicht: g

Nepal Dominicus

Reisgids Nepal | Dominicus

Gids met adequate beschrijvingen van wat een land of gebied te bieden heeft voor de toerist, zonder te blijven steken bij de meest voor de hand liggende trekpleisters. Incl. plattegrondjes, illustraties en praktische tips.

Nepal opende na een lange periode van isolement in 1953 de grenzen voor buitenlanders. De eerste westerse bezoekers waren bergbeklimmers die als door een magneet werden aangetrokken door Mount Everest, de hoogste berg op aarde.
Maar het land heeft meer te bieden dan de bergen van de Himalaya. Nepal is een heel afwisselend land. U kunt een groot deel van alle keukens ter wereld uitproberen in de hoofdstad, gewaagd erotisch houtsnijwerk bewonderen op een van de talrijke tempels, dwalen door de stadjes in de vallei van Kathmandu, die nog de sfeer van de Middeleeuwen ademen, kleurrijke religieuze festivals meemaken, op zoek gaan naar de koninklijke Bengaalse tijger in een van de nationale parken in de Terai, luieren aan het meer in Pokhara of een trektocht maken door de heuvels en bergen.
Het klimaat varieert van bittere kou hoog in de bergen tot tropische hitte op de vlakte van Terai. Opmerkelijk is de grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen; er wonen meer dan dertig etnische groepen, waaronder Sherpa's, Newars en Gurkha's.
Al deze aspecten komen uitgebreid aan bod in deze gids. Betrouwbare praktische informatie, mooie foto's en duidelijke kaarten volmaken deze reisgids.
9789066551725
Gewicht: g

Nepal Insight Guide

Insight Guide

Nepal

392 pagina's 250 kleurenfoto's17 kaarten/plattegronden
Nepal heeft veel meer te bieden dan alleen het reusachtige Himalayagebergte. Ontdek in deze gids de onvoorstelbare diversiteit van dit land en het schitterend bewaard gebleven erfgoed. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met al deze opmerkelijke bezienswaardigheden, landschappen en culturen.

In de eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis en cultuur. Daarna volgt een gedeelte over de 'Flora en Fauna', 'Festivals' en 'Trektochten'. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van de hoofdstad Kathmandu naar de weelderige Vallei van Pokhara in het Annapurnagebied. Langs de indrukwekkende Mount Everest naar het mysterieuze Thyangbocheklooster en vervolgens naar de uitgestrekte bossen en jungle van de Terai. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met themapagina's over 'Sherpa's', de 'Geboorteplaats van de Boeddha', 'Sherpaklooster en gompa's', en 'De Weg naar Tibet'.

In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, reisbenodigdheden, toeristische tips, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Nepal is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.

9068323792
Gewicht: g

Nepal KIT Landenreeks

Nepal

Nepal is een unieke mix van twee werelden. Het Himalaya-rijk ligt ingeklemd tussen de Aziatische grootmachten India en China. In Nepal ontmoeten Zuid-Azië en Centraal-Azië elkaar. Het land wordt bevolkt door zowel Indo-arische als Mongoolse volken en kent een geheel eigen vorm van hindoeïsme en boeddhisme.

Dit boek handelt over de geschiedenis, samenleving, economie, cultuur en natuur van Nepal, maar heeft het niet over uitstappen en beziensaardigheden. Minder geschikt als reisgids, maar een bron van achtergrondinformatie.

Aantal blz.: 74
Formaat: 14,5cm x 22cm

9783886188529
Gewicht: g

Nepal Nelles

Reisgids Nepal | Nelles
Leuke algemene reisgids met vee illustraties in de vorm van foto's en goede kaarten. Met thematische hoofdstukken over o.a. geschiedenis en enige praktische informatie. Handzaam formaat.

De Nelles Gids Nepal neemt u mee door de oude koninklijke steden in de Kathmanduvallei met hun pagoden, paleizen en bazaren. De gids is voorzien van uitstekende kaarten, waarmee u uitgerust bent voor de populaire trekkingsroutes tussen Annapurna en Mount Everest en voor de neushoornjacht in de jungle.

Reisgids voor Nepal met duidelijke beschrijvingen van de diverse regio's en plaatsen; tevens aandacht voor de geschiedenis van het land. Beschrijving van een aantal trekkings in diverse delen van het land. Het boek is voorzien van een inhoudsopgave, vele kleurenfoto's en diverse overzichtskaarten. Achterin treft men een gedeelte met praktische tips, een register, en een lijst van accommodatiemogelijkheden aan. Aan het eind van vrijwel ieder hoofdstuk staat algemene informatie over het besproken gebied zoals hoe er te komen, eetgelegenheden, medische voorzieningen e.d. Een mooi uitgevoerde reisgidsje met veel praktische informatie in handig meeneemformaat.

9789460160189
Gewicht: g

NEPAL, TE GAST IN

Te Gast in Nepal

TE GAST IN Nepal laat zien dat er voor reizigers veel te genieten valt.

Een trektocht rond de Annapurna's is een feest voor de zintuigen. Wandelen langs smalle bergpaden met een donderend geraas van de rivier in het dal beneden je, de wind suizend door de pijnbomen, de wonderschone leegte van de wereld boven de boomgrens en het triomfantelijke gevoel als je de ruim 5000 hoge pas hebt bereikt. Nepal is ook een land van festivals. Er gaat geen maand voorbij zonder dat er een religieus feest wordt gevierd ter ere van een of meerdere goden. Maar het zijn niet alleen de tradities die indruk maken, tijdens festivals in 'Rockmandu' kun je ook kennismaken met de veelzijdigheid van de moderne Nepalese muziek.

Voor veel Nepalezen is het leven minder idyllisch. Zij gaan gebukt onder de gevolgen van een jarenlange machtstrijd tussen regeringsleger en opstandige maoïsten Maar nu de rebellen de wapens hebben neergelegd, en er binnenkort verkiezingen zullen worden gehouden, is de kans op vrede groter dan ooit. De bevolking van Nepal, waarvan een aanzienlijk deel werkzaam is in het toerisme, kijkt reikhalzend uit naar de komst van buitenlandse bezoekers.

Aantal blz.: 96
Formaat: 11,5cmx16,5cm