Nederlands

!
9789066551251
Gewicht: g

Tanzania & Zanzibar (Insight)

Tanzania & Zanzibar

Tanzania heeft de moderne ontdekkingsreiziger veel te bieden. De mooiste wildparken ter wereld, de hoogste bergen van Afrika, hagelwitte stranden en gastvrije inwoners. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met deze, maar ook alle andere opmerkelijke bezienswaardigheden, landschappen en culturen.

In de eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis en bevolking. Daarna volgen een aantal hoofdstukken over de wilde dieren. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van de vroegere hoofdstad Dar es Salaam naar de uitgestrekte Serengetisteppen. Van het Victoriameer waar de Nijl ontspringt, naar de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Kilimanjaro en van de Ngorongoro-krater naar de legendarische specerijeilanden Zanzibar en Pemba die zijn omringt met schitterende koraalriffen.

Deze hoofdstukken worden afgewisseld met themapagina's over 'Jane's Chimps', 'Olifantenclans' en 'De Grote Migratie'.

In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, reisbenodigdheden, toeristische tips, nationale parken, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Tanzania is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.

342 pagina's 280 kleurenfoto's20 kaarten/plattegronden

9789460160387
Gewicht: g

TANZANIA, TE GAST IN

TANZANIA

In de geheel vernieuwde landenreeks TE GAST IN - nu als pocketuitgave en geheel in kleur - is onlangs een uitgave verschenen over Tanzania. Het boekje geeft een goed inzicht in de levenswijze en omgangsvormen van de Tanzaniaanse bevolking.
Op tal van plaatsen zijn de afgelopen jaren lokale toerismeprojecten van start gegaan waardoor je als reiziger een inkijkje krijgt in het alledaagse leven van de lokale bevolking. Zo maken we op de hellingen van de Kilimanjaro een koffietoer onder begeleiding van Raphael Msoka en wijzen in het zuiden van het land de gidsen van Rungwe Tea & Tours ons de weg op hun theeplantages. En wie van spannende verhalen houdt bezoekt de vissers op een eilandje in het Victoriameer en vaart met hen uit om nijlbaars te gaan vangen.
Daarnaast gaan we uiteraard op safari in de Serengeti waar tienduizenden gnoes en zebra's jaarlijks hun grote trek maken. En maken een meerdaagse tocht naar de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro. Een mooie afsluiting van een Tanzania-reis vormt een bezoek aan Zanzibar met zijn witte stranden en rijk handelsverleden.
Het boekje bevat behalve reisreportages de nodige praktische tips. De uitgave is een aanrader voor iedereen die interesse heeft voor het huidige Tanzania en wil weten wat er in het land leeft.

Aantal blz.: 80
Formaat: 11,5cm x 16,5cm

9789038916095
Gewicht: g

Tanzania (Elmar)

Tanzania 

De laatste jaren is de toeristische belangstelling voor Tanzania flink gegroeid. Terecht, want de vakantieganger vindt in Tanzania een schitterend land met een rijke flora en fauna: buffel, olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en honderden soorten vogels. De beklimming van de Kilimanjaro (Afrika’s hoogste berg), een bezoek aan de Ngorongorokrater, Zanzibar en Dar es Salaam, kennismaken met de Masai en trekken door het Serengeti park zijn enkele van de hoogtepunten van Tanzania. Met dit reishandboek als leidraad wordt het reizen door Tanzania een unieke belevenis.

312 pagina's
12.5 x 21 cm
paperback geïllustreerd in kleur

9789068324396
Gewicht: g

Tanzania KIT Landenreeks

Tanzania 

Er waait een frisse wind door Tanzania. De opvolgers van de eerste president van het land, Julius Nyerere, kozen voor een beleid van democratisering en liberalisering. Die aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen. Overal wordt druk gebouwd, wegen zijn verbeterd, ieder jaar komen er

meer toeristen en de economie groeit jaarlijks met mooie cijfers. Dankzij gerichte overheidsprogramma’s gaan nu veel meer kinderen naar school dan voorheen. Tanzania is

ook een eiland van rust in een roerige regio.

Keerzijde van de medaille is dat nog lang niet alle bevolkingsgroepen en regio’s van de positieve ontwikkelingen profiteren. Terugdringen van de armoede, vooral op het platteland, is prioriteit nummer één. Het verminderen van de hulpafhankelijkheid, de strijd tegen corruptie en bureaucratie, het bedwingen van de aidsepidemie en meer politieke vrijheid voor de burgers zijn andere uitdagingen.

Landenreeks

Ook nieuwsgierig naar andere landen? De Landenreeks is de betrouwbare bron van informatie over meer dan zestig landen in de wereld. Voor de reiziger die meer wil weten dan de gewone reisgids vertelt. Of voor de student die informatie zoekt voor een werkstuk of scriptie.

130 pagina's
15cm x 22 cm

9789025750985
Gewicht: g

Kenia - Tanzania - Zanzibar (Dominicus)

Kenia - Tanzania - Zanzibar Dominicus

Deze reisgids biedt de safariganger alles: beschrijvingen van landschappen en natuurreservaten, een wildlife-gids, een sectie met uitgebreide aandacht voor vogels, tal van kleurenfoto s, kaarten, informatie over economie, landbouw, volkeren en steden. Tal van praktische tips zullen de reis ter plaatse veraangenamen.