kaartwandelnetwerk

Wandelknooppunten

Wandelnetwerken

!
9789491414534
Gewicht: g

Bronbossen - Vlaamse Ardennen

Bronbossen

Wandelnetwerkkaart

 • Meer dan 350 km uitstekende wandelwegen doorheen de bronbossen, die zo typisch zijn voor dit mooie stukje Oost -Vlaanderen
 • omvat de gemeenten Geraardsbergen, Lierde, Brakel en Ninove 
 • zowel voor zondagse familiewandelaars, als voor doorgewinterde stappers!
 • inclusief onze inspiratiegids waar je fiets- en wandeltips, fijne logeerplekken en lekkere adresjes kunt terugvinden in het meest zuidelijke deel van de provincie Oost - Vlaanderen
 • 9789490932008
  Gewicht: g

  Bulskampveld

  Wandelnetwerk Bulsskampveld
  Het Bulskampveld in de provincie West-Vlaanderen is een poëtische verzameling van kastelen, historische hoeves, immense groendomeinen en uitgestrekte natuurreservaten. Een regio die je toelaat om cultureel ongedwongen te genieten en eindeloos te wandelen in het grootste bosgebied van West-Vlaanderen. Vijf dorpen op mensenmaat houden al eeuwenlang trouw de wacht aan de rand van het gebied. Aalter in het oosten, Oostkamp in het westen, Beernem in het noorden en Wingene en Ruiselede in het zuiden. In de kern van het gebied word je getrakteerd op onmetelijke bossen, imposante bomenrijen, uitgestrekte weilanden, kleine verscholen kapelletjes, kastelen en andere cultuurhistorische relicten.
  5420032100199
  Gewicht: g
  demerode_thumb

  De Merode

  De Merode is een gebied op de grens van de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Natuur, kastelen, abdijen, pittoreske dorpspleintjes ... je vindt het allemaal op de overgang van de Kempen en het Hageland. Alle mooie plekjes in dit prinsheerlijke platteland zijn nu verbonden door een wandelnetwerk van meer dan 500 km wandelplezier voor groot en klein.

  Het bijhorende inspiratieboekje stelt 5 themawandelingen voor langs de mooiste plekjes uit de vlakke Kempen en het heuvelachtige Hageland en bevat heel wat praktische info.

  In de ondernemersbrochure ontdekt u wat "de Merode" te bieden heeft aan cultuur, culinaire geneugtes en verblijfsadressen.

  9789059349179
  Gewicht: g

  Essen Bepaald

  Essen wandelkaart met knooppunten (1/36.000)
  9789490156343
  Gewicht: g

  Getevallei - Vlaams Brabant

  250 km wandelnetwerk Vlaams - Brabant
  9789490932084
  Gewicht: g

  Heuvelland

  Wandelnetwerk Heuvelland
  Acht eeuwenoude nederzettingen (De Klijte, Dranouter, Kemmel, Loker, Nieuwkerke, Westouter, Wijtschate en Wulvergem) vormen samen de gemeente Heuvelland. De dorpen hebben zich neergevleid tussen de heuvels die zich in een brede boog ten zuiden van Ieper uitstrekken. Wandelaars kunnen zich verwachten aan stevige hellingen, prachtige holle wegen, snippers bos en weidse vergezichten. Maar ook de cultuurliefhebber komt in de streek aan zijn trekken. Tal van monumenten en littekens in het landschap herinneren aan de Eerste Wereldoorlog. Er zijn sfeervolle dorpen, musea, een bezoekerscentrum en een rijke 'couleur locale'
  9789490932091
  Gewicht: g

  Ieperboog

  Wandelnetwerk Ieperboog
  De 'Ypres Salient' of Ieperboog strekt zich uit ten zuiden van Dikkebus tot over Zonnebeke. Deze brede boog om Ieper was in de Eerste Wereldoorlog het strijdtoneel van gruwelijke veldslagen. Vandaag vormt de regio ten zuiden van de Vredesstad het groene decor voor een eigentijds wandelproduct. Wandelen in de zuidelijke Ieperboog blijft boeien dankzij de nauwe verweving van natuurlijk en cultureel erfgoed binnen de landschappen. Geniet er van de vele bossen, kleine landschapselementen, sfeervolle dorpen en fraaie vergezichten en sta stil bij één van de tientallen oorlogsrelicten.
  9789490932411
  Gewicht: g

  IJzervallei

  Wandelnetwerk IJzervallei
  Het wandelnetwerk verkent de IJzervlakte in al zijn aspecten. Gezellig kuieren langs de oevers van de IJzer en ondertussen genieten van het omringende landschap. In de uitgestrekte polders prijken talrijke kerktorens van prachtige Westhoekdorpen als Haringe, Roesbrugge, Beveren, Stavele, Krombeke, Oostvleteren en Westvleteren, Lo-Reninge, Gijverinkhove. Net over de grens brengt het netwerk je in Rexpoëde, West- en Oost Cappel, Bambecque, Herzeele, Houtkerque en Wylder. Het wandelnetwerk IJzervallei wordt aan beide kanten van de grens bewegwijzerd met de typische rood-witte borden. Met dit wandelnetwerk krijgt de IJzervallei er een goeie 200 km stapplezier en zo'n 127 knooppunten bij.
  9789491414428
  Gewicht: g

  Kalkense Meersen - Donkmeer

  Het netwerk 'Kalkense Meersen-Donkmeer' is goed voor 100 km wandelen in de buurt van het Donkmeer en de ongekende mooie omgeving wat verderop, langs de Schelde tussen Berlare en Dendermonde.
  5420032100083
  Gewicht: g

  Kempens Landgoed

  Kempens landgoed Wandelnetwerk

  Goed nieuws voor wandelaars. Sinds 19 september hebben de Antwerpse Kempen er een nieuw netwerk bij.
  Wandelnetwerk Kempens Landgoed serveert 290 kilometer prima trajecten in Arendonk en Ravels.
  In dit stukje Kempen geniet je van een deugddoende stilte, uitbundig groen en talloze fraaie plaatjes.

  Puur natuur: je vindt het onder meer in de Gewestbossen van Ravels en Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk.
  Naast indrukwekkende bossen wandel je langs heide, vennen, stuifduinen, prehistorische grafheuvels, molens en kapelletjes.
  Met behulp van de gedetailleerde overzichtskaart stippel je talloze trips uit. De rood-witte borden met nummers houden je op het juiste pad.

  5420032100151
  Gewicht: g
  kempenseheide_thumb

  Kempense Heide

  Wandelnetwerk Kempense Heide serveert ruim 500 km wandelplezier langs fraaie bossen, parken en en tuinen in Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel.
  Het sluit in het noorden aan op de Nederlandse netwerken Baronie Delta-Oost en Baronie-West. In het zuiden kun je je tocht verderzetten langs het wandelnetwerk Kempense Hoven.

  De wandelnetwerkkaart wordt aangeboden samen met een handig wandelinspiratieboekje met een omschrijving van zes suggestielussen.

  5420032100168
  Gewicht: g

  Kempense Hoven

  Het gloednieuwe wandelnetwerk Kempense Hoven serveert 480 km wandelplezier in het hart van de Antwerpse Kempen.  Het wandelnetwerk verbindt de mooiste wandelpaden in de gemeenten Beerse, Brecht, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Vosselaar en Zoersel. Met behulp van de knooppunten stippel je zelf diverse aantrekkelijke trajecten uit. De Rechthoekige, rood-witte borden met nummers houden je onderweg op het juiste pad
  5420032100335
  Gewicht: g

  Kempense Kolonies

  Wandelnetwerk Kempense Kolonies
  De naam Kempense kolonies verwijst naar de voormalige landloperskolonies in Merksplas en Wortel. De twee domeinen serveren vandaag een unieke mix van sociale geschiedenis, erfgoed en natuur.
  Er valt echter nog veel meer te ontdekken: de valleien van het fraai kronkelende "Merkske" in het grensgebied met Nederland, karaktervolle dorpjes als Zondereigen of het sfeervolle begijnhof en de Sint-Katharinakerk in Hoogstraten, ...
  Verder proef je er letterlijk en figuurlijk van het echte Kempense platteland.

  Wandelnetwerk Kempense Kolonies serveert 435 kilometer wandelplezier in Baarle, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel en Turnhout.

  De wandelnetwerken 'Kempens Landgoed' (oosten), 'Kempense Hover' en 'Kempense Heuvelrug' (zuiden) liggen vlakbij. In Baarle is er aansluiting met het Nederlandse wandelnetwerk 'Baronie-Oost'.

  5420032100328
  Gewicht: g

  Kempense Meren

  Wandelnetwerk Kempense Meren serveert 270 kilometer wandelplezier in de gemeenten Dessel, Mol en Retie. De naam van het wandelnetwerk verwijst naar het waterrijke landschap, zo typisch voor Mol en Dessel. De ontginning van het witzand in de regio vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw creëerde een lappendekken van meren, vijvers en plassen. Vele daarvan zijn vandaag schitterende natuurgebieden, andere aantrekkelijke recreatiedomeinen. Op de autovrije jaagpaden langs de kanalen is het heerlijk fietsen. Bovenop de Sas4-Toren, bij een kruispunt van zomaar even 3 kanalen, geniet je van een adembenemend panorama. Andere bijzondere plekken zijn de watermolen aan de Kleine Nete in Retie of de norbertijnenabdij van Postel. Geen zaligere manier om je wandeling af te ronden dan met een abdijbiertje …
  9789490932138
  Gewicht: g

  Kustwandelroute

  Kustwandelroute netwerk
  9781565924796
  Gewicht: g

  Land van Mortagne


  Wandelnetwerk Land van Mortagne
  Dit wandelnetwerk is gelegen in het interfluvium tussen Schelde en Leie. Een overvloed aan kerkwegels slingert zich door het glooiende landschap richting dorpskernen. Oude en jonge bosjes en natuurgebieden wisselen af met imposante vierkantshoeves en eeuwenoude kapellen. Langs de Schelde en het kanaal Bossuit-Kortrijk vertellen de jaagpaden het verhaal van een rijk verleden. Meer dan 150 km wandelpaden wachten om ontdekt te worden.
  Ontdek de streek van Bellegem, Bossuit-Avelgem, Spiere-Helkijn, Kooigem, Moen en Zwevegem.

  9789082343236

  Land van Streuvels wandelnetwerk

  Wandelkaart wandelnetwerk Land van Streuvels

  Begin december 2014 is de start gemaakt met de aanleg van alweer het 10e Wandelnetwerk van West Vlaanderen: Wandelnetwerk Land van Streuvels in de Leiestreek van het Belgische West Vlaanderen. Een samenwerking van onder meer de gemeenten Anzegem, Zwevegem en Wortegem-Petegem. Het Wandelnetwerk zal naar verwachting in april 2015 voor de wandelaar te betreden zijn en in totaal zo’n 119 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes omvatten.
  9789491414435
  Gewicht: g

  Meetjeslandse Bossen

  Langs het wandelnetwerk 'Meetjeslandse Bossen' ontdek je de drie grote bosgebieden van het Meetjesland ( regio Gent, Brugge, Terneuzen) : het Landschapspark Drongengoed in het westen, het Provinciaal Domein Het Leen in Eeklo en de Lembeekse Bossen in het oosten.
  9789491414060
  Gewicht: g

  Meetjeslandse Kreken

  Wandelnetwerk Meetleslandse Kreken
  9789490156305
  Gewicht: g

  Pajottenland Wandelnetwerk

  760 KM wandelplezier
  9782930942001
  Gewicht: g

  Pays des Collines 350 km wandelnetwerk

  5420032100519
  Gewicht: g

  Scheldeland - Rivierenland

  Stippel aan de hand van genummerde knooppunten je eigen trajecten uit langs Nete, Dijle, Zenne, Schelde en Rupel.
  Meer dan 360 km mooie en veilige wandelpaden om te ontdekken.
  Met inspiratieboekje over alle highlights van de regio zoals het Broek in Blaasveld, Niels Broek, Battenbroek, het Steenbakkerijmuseum en de Sint-Bernardusabdij.
  Gedrukt op waterafstotend en scheurvrij papier.
  9789059345270
  Gewicht: g

  Scheldeland (Land van Stille Waters)

  In het Land Van Stille Waters new ed. 2011 - waterprooof (1:25.000)

  Wandelknooppuntennetwerk van het gebied tussen Rupel en Schelde.  Zeer gedetailleerde wandelkaart met op de keerzijde heel wat buttige informatie.
  Met: Willebroek, Niel, Temse, Hamme, Dendermonde, Buggenhout, Sint Amands, Mariekerke, Weert, Bornem, Puurs, Lippelo,...

   

  9789491414541
  Gewicht: g

  Vlaamse Ardennen - Getuigenheuvels

  Wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen
  Het op en top glooiend landschap van de Vlaamse Ardennen is doorspekt met charmante, kleine wegen en leuke dorpjes! Wandelaars kunnen zich verwachten aan unieke vergezichten, pittoreske dorpskernen, kronkelende kasseiwegen, prachtige bossen, holle wegen, aantrekkelijke stadjes en nog zoveel meer.
  Ontdek de streek van Oudenaarde, Horebeke, Brakel, Kluisbergen, Maarkedal en Ronse!

  9789462351691
  Gewicht: g

  Vlaamse Ardennen - Schelde

  9789059349186
  Gewicht: g

  Voerstreek wandelnetwerk

  Zeer gedetailleerde topografische wandelkaart met wandelknooppunten van de Voerstreek - met hoogtelijnen en ingetekende wandelroutes. 124 km wandelplezier, vertrekkende vanuit 5 dorpen. Nieuwe en bestaande wandelpaden werden verbonden tot een samenhangend, uniform bewegwijzerd wandelnetwerk. Aan de hand van de genummerde knooppunten kan de wandelaar zelf zijn wandeltocht uitstippelen over onverharde en verkeersluwe wandelpaden.

  Kaart met begeleidend boekje.
  Wandelnetwerk Voerstreek wandelkaart 1:12 000 De Voerstreek biedt je als wandelaar één van de mooiste wandelnetwerken van Vlaanderen: 124 km puur wandelplezier in een prachtig natuurlijk decors. Nieuwe en bestaande wandelpaden werden verbonden tot een samenhangend, uniform bewegwijzerd wandelnetwerk. Waar twee of meer wandelpaden elkaar kruisen, ontstaat een knooppunt. Aan de hand van ruim 90 van deze genummerde knooppunten kan je zelf je tocht uitstippelen over onverharde en verkeersluwe paden en daarbij kan je de lengte van je parcours vooraf bepalen met de kilometeraanduiding die je op deze kaart vindt
  9789490932107
  Gewicht: g

  Westkust

  Wandelnetwerk Westkust
  Natuur, geschiedenis, cultuur en kunst: hand in hand.
  Het wandelnetwerk brengt je in De Panne met het Vlaams Natuurreservaat De Westhoek, het Calmeynbos (66 ha), de Westhoekverkaveling en de Dumontwijk, het Vlaams Natuurreservaat Oosthoekduinen en het Vlaams Bezoekers- en Natuureducatie Centrum De Nachtegaal, het Natuurreservaat Houtsaegerduinen en het Cultuurhuis De Scharbiellie.
  9789491414558
  Gewicht: g

  Zwalmvallei - Vlaamse Ardennen

  Wandelknooppuntennetwerk Zwalmstreek

   

   

  Welkom in de Zwalmvallei: ooit hét gedroomde landschap voor molenaars, vandaag een paradijs voor wandelaars. Hier stap je door een uniek landschap dat weidse vergezichten afwisselt met verborgen hoekjes waar je je ver van de bewoonde wereld waant.

  Het wandelnetwerk Zwalmvallei maakt het nog makkelijker je te oriënteren: vanuit vele tientallen startlocaties kun je op pad langs ruim 200 kilometer aan prima wandelpaden.

  Met het knooppuntensysteem heb je helemaal zélf de touwtjes in handen. Onderweg zin om je route verder uit te breiden of toch in te korten? Het kan allemaal dankzij de duidelijke bebording en handige wandelkaart!
  9789490932114
  Gewicht: g

  Zwin

  Regio: Kust
  Vertrekpunt: Knokke-Heist, Retranchement, Cadzand, ...
  Afstand: meer dan 50km wandelplezier
  Het grensoverschrijdende wandelnetwerk Zwin verkent de ruime regio rond het natuurgebied Het Zwin. Zorgvuldig geselecteerde en met knooppunten bewegwijzerde wandelpaden doorkruisen het charmante Knokke-Heist, Retranchement en Cadzand. Het landschap is er erg gevarieerd: zee, strand en duinen, de weidsheid van de historische Zwinpolders en de geborgenheid van natuur- en bosgebieden wisselen elkaar af. Ruim 50 kilometer wandelpaden zijn via 36 knooppunten met elkaar verbonden tot een netwerk. Kies zelf je startplaats en stippel in alle vrijheid je eigen wandeling uit.