thijsje

Fietsgidsen

Op deze site hebben we een selectie van de beste fietsgidsen samengebracht. Voor zowel kleine tochten als lange afstanden, in eigen land of kris-kras door Europa.

!

Selecteer hieronder het land waar u wenst te fietsen, of kies Europa voor grensoverschrijdende fietstochten.

!
9789080340145
Gewicht: g

Fietspech - Fietsreparaties voor onderweg

Fietspech - Fietsreparaties voor onderweg

Dit fietsreparatieboekje is een must voor elke sportieve fietser. Zorg dat je dit bij je hebt; of je nou een weekendje op de Veluw gaat fietsen of een reis om de wereld maakt. De heldere tekeningen maken in een oogopslag duidelijk hoe je een band moet plakken, remblokjes en –kabels vervangt, een achterwiel terugplaatst of hoe je van het geratel van je derailleur afkomt. Fietspech was nog nooit zo leuk.

9789077899007
Gewicht: g

Midden Euopa Route

Fietsgids Midden-Europaroute I Praag - Porec
De Midden-Europa-route is een dwarsdoorsnede van noord naar zuid door het midden van het Oude Europa. Deze route omvat de verbindingen tussen Praag en Porec (935 kilometer) en tussen Salzburg en Venetië (500 kilometer). Daarnaast kent de route enkele mooie varianten zoals de route door het Salzkammergut en het traject naar Graz en door de bergen vian Slovenië via Bled.

Aanvankelijk zou het hele netwerk aan verbindingen in een enkele gids worden uitgebracht maar het bleek algauw dat dit in totaal bijna 2000 kilometer zou omvatten.Daarmee werd gaandeweg duidelijk dat het project een uitgave zou moeten worden die 94 kaartbladen en bijna evenzoveel tekst zou omvatten, hetgeen zowel druktechnisch als in gewicht voor fietsers een veel te dikke uitgave op zou leveren. Dat wilden wij niet, en wij wilden ook niemand nog langer laten wachten op het verschijnen van de uitgave. Daarom is nu gekozen om deze uitgave in twee delen uit te brengen.

Het eerste deel omvat de rechtstreeks verbinding tussen Praag en Porec waarmee de dwasdoorsnede van noord naar zuid als basis wodt gelegd. In het tweede deel biedt de route van Salzburg naar Villach en Venetië de veel kortere verbinding tussen noord en zuid aan. Daardoor kunnen wij in deel 2 ook de tak opnemen door het Salzkammergut naar Graz en van Villach via Bled naar Ljubljana.