Nederlands

Hieronder vindt u fietsgidsen in het Nederlands over grensoverschrijdende fietstochten.

De hieronder opgegeven prijzen zijn inclusief BTW.
!
Amsterdam-Barcelona DL 1
Gewicht: g

Amsterdam naar Barcelona - deel 1 - onbegrensd fietsen

Onbegrensd fietsen - van Amsterdam naar Barcelona 
deel 1 Eindhoven - Beaune

Dit eerste herziene deel van de route naar Barcelona loopt van eindhoven naar het zuidelijke deel van de Bourgogne. Ruim 800 kilometer fietsroute voeren u over kleine weggetjes en over bijna 300 kilometer aan geheel autovrije wegen naar het zuiden. De route is zo gekozen dat men een geleidelijke doorsteek van de Ardennen maakt zonder heftige heuvels en abrupte dalingen. De route is daarmee voor iedereen toegankelijk die er van houdt door glooiend landschap te fietsen. Onderweg passeert men de verschillende landschappen van Kempen, Hageland, Haspengouw, Maasdal, Ardennen en wederom

de Maas alvorens te kunnen kiezen uit een iets langere en mooiere variant langs Moezel en Saöne of een kortere variant via Langres en het kanaal van de Marne naar de Saöne. De laatste variant biedt een snel fietspad langs het beschutte kanaal dat de afstand naar het zuiden doet krimpen. Vanaf Pontailler aan de Saöne voeren de twee varianten weer samen naar Beaune om dan over de nieuwe (bewegwijzerde) fietsroute door de wijngaarden naar de Groene Weg (La Voie Verte) naar Cluny en Macon te voeren, een fietspad van 45 kilometer. Daarmee heeft men toch al een groot deel van de weg naar de Languedoc afgelegd en is Spanje ook niet ver meer. Deze gids bevat uiteraard weer gedetailleerde kaarten (schaal 1 : 100 000), de nodige stadskaartjes en alle informatie over campings, hotels en eventueel B&B langs de route alsmede achtergrondinformatie over de streek die men doorkruist.

 

Illustraties: talrijke kleurenfoto’s en kaarten.

Formaat: 17 cm x 21 cm

9789080147898
Gewicht: g

Amsterdam naar Barcelona - deel 2 - onbegrensd fietsen

van Amsterdam naar Barcelona
deel 2: van Cluny naar Barcelona

In het tweede deel van de route naar Barcelona, wordt de fietser meegevoerd door zeer afwisselende landschappen van Frankrijk en Noord-Spanje over kleine landwegen en ook hier in het zuiden over onverwachte fietspaden. Over een afstand van 850 kilometer tussen het Bourgondische Cluny en het Barcelona van Gaudi kan men volop genieten van weidse vergezichten, historische stadjes en oude abdijen. Er zijn meerdere varianten opgenomen in dat deel van Frankrijk waar het door het rijke aanbod moeilijk kiezen viel. Toch kan ieder de route nemen die bij de eigen smaak en conditie het beste past. Groen door de heuvels van de Forez of de rijke gastronomie en wijnen van de Beaujolais, gevolgd door het verkoelende water van de Ardèche.

In de gids is uiteraard weer alle accommodatie van hotels en campings opgenomen, maar ook gîtes d'étape, waar mogelijk. Ook over het vervoer heen en terug treft men informatie, alsmede de fietsenmakers onderweg. De route biedt een ideale aanloop voor een verdere fietsvakantie door Spanje.

De gids bevat een volledige routebeschrijving en bestaat uit 52 gedetailleerde kaartbladzijden, hoogteprofielen, overzichtskaarten en is geïllustreerd met foto's.

 

Formaat: 17 cm x 21 cm

9789077899137
Gewicht: g

Amsterdam naar Rome - deel 2 - onbegrensd fietsen

Fietsgids Onbegrensd fietsen van Amsterdam naar Rome, deel 2 Basel - Florence | Benjaminse
Een fietsroute van Amsterdam naar Rome waarvan in dit deel het tweede traject tussen Basel en Florence wordt beschreven. Deze fietsroute is geschikt voor alle categoriëen fietsers en loopt over meer dan honderd kilometer over fietspaden en geheel autovrije wegen.

De afstand tussen Basel en Florence bedraagt ongeveer 900 kilometer.

In de 32 detailkaarten (schaal 1:100.000) en stadsplattegronden is alle informatie verwerkt die men als fietser direkt nodig heeft, zoals hoogteprofielen, symbolen voor cafés, slaapaccommodatie en fietsenmakers.
In deze gids vindt U een volledige routebeschrijving waarin het landschap, cultuur en eten en drinken aan bod komen.

Verder vindt u hier ook een uitgebreide accommodatielijst van hotels, campings en jeugdherbergen langs de route.

9789080649712
Gewicht: g

Amsterdam naar Rome - deel 3 - onbegrensd fietsen

Onbegrensd fietsen van Amsterdam naar Rome, deel 3 Florence - Rome

Een fietsroute van Amsterdam naar Rome waarvan in dit deel het derde traject tussen Florence en Rome wordt beschreven. Deze fietsroute is geschikt voor alle categoriëen fietsers en loopt zoveel mogelijk over stille landwegen door het landschap.

De afstand tussen Florence en Rome bedraagt 350 kilometer. Daarnaast bestaat deze uitgave uit nog eens 300 kilometer aan fietsroute door Umbrië waardoor men een rondreis kan maken door een van de meest fascinerende streken van Italië.

In de 23 detailkaarten (schaal 1:100.000) en stadsplattegronden is alle informatie verwerkt die men als fietser direkt nodig heeft, zoals hoogteprofielen, symbolen voor cafés, slaapaccommodatie en fietsenmakers.
In deze gids vindt U een volledige routebeschrijving waarin het landschap, cultuur en eten en drinken aan bod komen.

Verder vindt u hier ook een uitgebreide accommodatielijst van hotels, campings en jeugdherbergen langs de route.

9789080649729
Gewicht: g

Amsterdan naar Rome - deel 1 - onbegrensd fietsen

Fietsgids Onbegrensd fietsen van Amsterdam naar Rome, deel 1 Maastricht - Basel | Paul Benjaminse
Dit deel van de route, van Maastricht tot Basel, loopt over kleine wegen en fietspaden en maakt slechts af en toe gebruik van onverharde wegen. Alhoewel de route zeker het bergachtige terrein niet schuwt, worden steeds geleidelijk stijgende rivierdalen gevolgd om tot grotere hoogten te komen, zodat men optimaal kan genieten van het omringende landschap. Autoverkeer zal men zo weinig mogelijk tegenkomen. De uitgekozen wegen zijn autoluw en over een afstand van zeker zeventig kilometer rijdt men over wegen die in het geheel zijn afgesloten voor autoverkeer. De route begint in het Limburgse heuvellandschap. Vervolgens stijgt de route aan het eind van het Geuldal door de bossen van de Hoge Venen. Over het dak van België, voert de route dan door het duitstalige Oostkanton, om vervolgens af te dalen in het vriendelijke Ourdal.
Daarna neemt de route de reiziger nog even omhoog door de Duitse Eifel, om vervolgens weer af te dalen naar het dal van de Our. De route voert verder door het Luxemburgs Zwitserland om daarna door de wijngaarden in het Moezeldal te komen. Via de Duitse oever en Schengen rijdt men Frankrijk binnen. Dan verlaat de route de rivier en trekt door de bossen om Metz heen.

Daarna breekt het landschap open en voert de route door de golvende graanvelden in Lotharingen. Voor men de Vogezen bereikt, rijdt men door het gebied van de zoute étangs om langs oude kanalen en door uitgestrekte bossen de weg te vervolgen. Via het dal van de witte Saar stijgt men geleidelijk naar een hoogte van 800 meter om na de Col du Donon, de Elzas binnen te rijden.
In de Elzas kan men zowel langs de sterk glooiende wijngaarden, als ook door de vlakte fietsen. Bij Mulhouse rijdt men kilometerslang zonder autoverkeer door het Hardtbos. Daarna komt men door de Sundgau waarvan de vele vergezichten steeds meer laten zien van de Jura en de Alpen, die daar achter liggen. Ten zuiden van Basel rijdt men Zwitserland binnen, waar dit eerste deel van de route eindigt op de brug over de Birs bij Dornach.
9789077056318--
Gewicht: g

Fietsen langs de frontlijn

Fietsgids Fietsen langs de frontlijn | Stichting Recreatief Fietsen
Deze fietsroute loopt door het gebied waar tijdens de Eerste Wereldoorlog het westfront lag. Vier jaar lang deelde dit vastgelopen front België en Frankrijk in tweeën. Bijna 100 jaar later zijn in het landschap nog resten van de frontlinie zichtbaar. Ook heeft elke plek zijn eigen monumenten, herinneringen en verhalen. De verscheidenheid aan cultuur en natuur is hier groot: polders en belforten in Vlaanderen, kathedralen in Picardië, wijngaarden en koolzaadvelden in de Champagne, bossen en bergpassen in de Vogezen, vakwerkhuizen en nog meer wijngaarden in de Elzas. Dit alles maakt het fietsen beslist de moeite waard.

De hoofdroute is 1050 km lang en voert over rustige wegen en paden. Zo’n 150 km is helemaal autovrij. Lange steile hellingen worden vermeden. In de Vogezen is er de keuze tussen een pittige route met veel cols en een lichter alternatief.
9789064556784
Gewicht: g

Fietsen naar Rome deel 1: Amsterdam - Bregenz

Reitsma's Route naar Rome
deel 1: Amsterdam - Bregenz

REITSMA'S ROUTE NAAR ROME beschrijft in 3 delen een afwisselende fietsroute van Amsterdam naar Rome. Dit eerste deel voert van de Hollandse polders en rivieren­landschappen via de Rijn met zijn romantische burchten en het vriendelijke heuvelland van Zuid-Duitsland naar de Bodensee aan de voet van de Alpen. U passeert daarbij talrijke mooie oude steden en stadjes, zoals Boppard. Hei­delberg, Tübingen en Lindau.

In deel 2 gaat de route verder over de Alpen naar Florence, naar keuze via het Gardameer en Verona of via Venetië. Deel 3 tenslotte beschrijft twee routes tussen Florence en Rome (via Siena of Assisi) plus een veel lichtere route vanaf Ferrara via Ravenna naar Assisi.

De route volgt heel rustige wegen. Wel is er voor gezorgd dat u van tijd tot tijd langs een bakker of café komt. Dit eerste deel bevat een paar honderd autovrije kilometers, soms over (goed befietsbare) onverharde paden dwars door de natuur. Voor wie liever op asfalt blijft zijn er alter­natieven opgenomen voor de langere onverharde stukken. In deel 1 komt slechts één wat zwaardere etappe voor: de beklimming van de Schwäbische Alb. Hier kunt u eventueel de fiets meenemen in de trein.

Het eindpunt van dit eerste deel, Bregenz, heeft een rede­lijke treinverbinding met Nederland. In de zomer gaat er bovendien een fietsbus naar Bregenz.

REITSMA'S ROUTE NAAR ROME is makkelijk te volgen dankzij de overzichtelijke kaartjes en de heldere. nauw­keurige routebeschrijving in beide richtingen. Per etappe vindt u bovendien kernachtig beschreven bezienswaardig­heden, aardige achtergrondinformatie en een lijst cam­pings, jeugdherbergen en hotels.

 

Aantal blz.: 150
Formaat:  12,5 cm x 22,5 cm

Illustraties: talrijke kleurenfoto’s en kaarten

Taal: Nederlands

 

9789064556296
Gewicht: g

Fietsen naar Rome deel 2: Bregrenz - Florence

 • Fietsgidsen
  Winkelwagen
  Geen items in winkelwagen
  Ga naar winkelwagen

  Reitsma's Route naar Rome - dl.2 Bregenze - Florence

 • Reitsma's Route naar Rome loopt door mooie, afwisselende landschappen en passeert sfeervolle oude steden en stadjes. Zo komt u in Duitsland onder meer langs het meest romantische deel van de Rijn (Koblenz-Bingen), Heidelberg, Tübingen en de Bodensee; in Oostenrijk door de Alpen en in Italië langs Trento, Bologna, Florence en Siena.

  De route is heel rustig gehouden, maar er is wel voor gezorgd dat u van tijd tot tijd door een dorp of stadje met winkels en horeca komt. Tot Trento (halverwege deel 2) zijn de weggetjes en paden voor een belangrijk deel autovrij; daarna komt u iets meer auto's tegen. Waar de route over bergen gaat is hulp van trein, bus of bergbaan mogelijk.

  Zowel vanuit Bregenz (eindpunt van deel 1) als Florence (eindpunt deel 2) kunt u in de zomer per fietsbus terug naar Nederland. Beide plaatsen hebben ook een redelijke treinverbinding met Nederland.

  De boekjes bevatten niet alleen overzichtelijke kaartjes met daarnaast een duidelijke routebeschrijving (in beide richtingen), maar ook aardige achtergrondinformatie, toeristische tips en praktische gegevens over campings, jeugdherbergen en hotels.

  Deel 2 gaat over de indrukwekkende Alpen en de minder bekende, maar ook heel mooie Apennijnen naar Florence, de bakermat van de renaissance. Onderweg komt u langs historische steden als Trento, Verona, Ferrara en Bologna.

  In de Alpen voert de route over de zware Silvrettapas en de veel lichtere Reschenpas, maar er zijn ook lange vlakke fietspaden langs rivierdalen. Bij de Silvretta kan de fiets mee in de Vermuntbahn, waarna u nog 270 hoogtemeters zelf moet doen; over de Reschenpas gaat zelfs een bus met aanhanger voor fietsen!

  Na Trento bereikt u, bijna voortdurend over fietspaden, de noordpunt van het Gardameer, waar de route de oostoever volgt. In het seizoen is deze weg erg druk; daarom is het misschien beter de fiets mee te nemen op de boot naar de zuidzijde van het meer en vanaf Bardolino weer verder te fietsen. Na Verona (met een heel leuke camping vlakbij het historisch centrum) gaat de route over de Povlakte via Ferrara (waarschijnlijk de meest fietsvriendelijke stad van Italië) naar Bologna, waarna een uitzichtrijke route over de mooie groene Apennijnen voert naar Florence.

  9789064554179
  Gewicht: g

  Fietsen naar Rome deel 3: Florence - Rome

  Reitsma's Route naar Rome - dl.3 Florence - Rome
  Reitsma's Route naar Rome loopt door mooie, afwisselende landschappen en passeert sfeervolle oude steden en stadjes. Zo komt u in Duitsland onder meer langs het meest romantische deel van de Rijn (Koblenz-Bingen), Heidelberg, Tübingen en de Bodensee; in Oostenrijk door de Alpen en in Italië langs Trento, Bologna, Florence en Siena.

  Dit boek is grotendeels hetzelfde gebleven met de oudere druk, maar wel zijn enige aanpassingen in de route reeds verwerkt.

  De route is heel rustig gehouden, maar er is wel voor gezorgd dat u van tijd tot tijd door een dorp of stadje met winkels en horeca komt. Tot Trento (halverwege deel 2) zijn de weggetjes en paden voor een belangrijk deel autovrij; daarna komt u iets meer auto's tegen. Waar de route over bergen gaat is hulp van trein, bus of bergbaan mogelijk.

  Zowel vanuit Bregenz (eindpunt van deel 1) als Florence (eindpunt deel 2) kunt u in de zomer per fietsbus terug naar Nederland. Beide plaatsen hebben ook een redelijke treinverbinding met Nederland.

  De boekjes bevatten niet alleen overzichtelijke kaartjes met daarnaast een duidelijke routebeschrijving (in beide richtingen), maar ook aardige achtergrondinformatie, toeristische tips en praktische gegevens over campings, jeugdherbergen en hotels.

  Dit deel van de route, via het betoverende heuvellandschap van Toscane, het middeleeuwse Siena en de grote kratermeren ten noorden van Rome, behoort tot de mooiste, maar ook zwaarste stukken van de route: ca. 4600 m klimmen op een afstand van 378 km. Op de vele korte en langere hellingen is geen hulp van trein of bus mogelijk. Daarom is in de definitieve versie van deel 3 ook een veel lichtere route opgenomen, vanuit Ferrara via Ravenna en Assisi naar Rome. Bovendien zit daarin een route Florence - Assisi, waardoor u een onvergetelijk rondje van ca. 800 km door het hart van Italië kunt maken.

  9789080649750
  Gewicht: g

  Fietsen van Amsterdam naar Venetië - deel 2

  Fietsen van Amsterdam naar Venetië deel 2 Basel / Bern - Venetië | Paul Benjaminse

  De route naar Venetië begint zowel in Amsterdam als Antwerpen. Amsterdam wordt wel het Venetië van het noorden genoemd, maar Antwerpen had vroeger meer handelsbetrekkingen met Venetië. In het begin van deze route worden enkele historische stadjes in Vlaanderen aangedaan. Daarna is het vooral de natuur die deze route kenmerkt met een kleine onderbreking voor de stad Nancy. De route voert door het hart van de Ardennen en Luxemburg en volgt over een groot deel van Lotharingen het dal van de Moezel. Na de Vogezen volgt de Elzas en de Jura om de mooie hoofdstad Bern te bereiken. Het tweede deel van deze route kent een fraai verloop door het Berner Oberland en voert hierna over de Simplon naar Italië.

  In Italië worden vrijwel alle Italiaanse meren aangedaan, alsmede de histoirsche steden die hier vaak aan liggen zoals Como, Bergamo, Brescia, Verona, Vicenza, Padova en tenslotte Venetië. Het tweede deel van deze route is dan ook voornamelijk meer cultureel van aard.
  Practische gegevens
  Totale lengte Tilburg - Venetië: 1320 km

  Moeilijkheidsgraad deel 1: voor het grootste deel makkelijk, maar enkele klimmen in de Ardennen, Vogezen en Jura zijn stevig. Voor een klim in de Jura bestaat alternatief treinvervoer. 260 km zijn volledig autovrij. De totale afstand Tilburg – Biel bedraagt 820 km.

  Moeilijkheidsgraad deel 2: De laatste drie kilometers naar Kandersteg en de beklimming van de Simplonpas zijn zwaar, maar men mag met de trein er onderdoor. Op een enkele korte klim na is de rest van het traject makkelijk. 175 km zijn autovrij.

  9789064555398
  Gewicht: g

  Hanzefietsroute Lübeck naar Brandenburg

  Fietsgids Hanzefietsroute van Lübeck naar Brandenburg (of Berlijn) | Pirola
  De Hanzefietsroute koppelt een groot aantal Hanzesteden in Nederland en Duitsland aan elkaar. De route tussen de steden voert over het algemeen over zeer rustige wegen en paden en door een gevarieerd aantal interessante natuurgebieden en landschappen. De gehele fietsroute bestaat uit drie delen. Het eerste deel begint in Zaltbommel, eindigt in Lübeck en is ruim 1000 km lang. Het volgende deel begint in Lübeck, eindigt in Brandenburg en is eveneens zo'n 1000 km lang en het derde deel voert van Brandenburg naar Zaltbommel en is 1100 km lang.

  Hanzefietsroute - van Lübeck naar Brandenburg (of Berlijn)
  Dit deel van de Hanzefietsroute gaat van Lübeck naar Brandenburg via een groot aantal Hanzesteden in Noord-Duitsland. De route is zo'n 1000 km lang en voert o.a. zo'n 400 km langs de Oostzee. De fietsroute gaat over de steilkusten en langs de stranden van de Oostzee, over het eiland Rügen en dwars over het bosrijke eiland Usedom. Hierna gaat het over de Uckermünder Heide en dwars door de Uckermark naar de Oder en vandaar langs de meren (pingoruïnes) in de Gamengrund naar het natuurpark Märkische Schweiz rond Buckow. Met een grote bocht om Berlijn heen, door de bosrijke stroomgebieden van de rivieren de Spree en de Havel, eindigt de route in Hanzestad Brandenburg. Er zijn verschillende mogelijkheden opgenomen om wereldstad Berlijn (en Potsdam) te bezoeken. Ook is er een alternatief 'Langs de Oder' en een 'Rondje naar Rostock' in de gids opgenomen.

  9789064556142
  Gewicht: g

  Limes fietsroute 1

  Fietsgids Limes fietsroute deel 1 Katwijk-Regensburg | Pirola

  Veel Castellae langs de Limes hebben zich ontwikkeld tot steden, zoals bijvoorbeeld Alphen, Bodegraven, Utrecht en Nijmegen. In Duitsland ondermeer Xanten, Keulen, Remagen en Regensburg.

  In Nederland zijn de resten van de Limes vooral terug gevonden in de vorm van fundamenten, gebruiksvoorwerpen en munten. In Duitsland zijn de resten van het wallensysteem in het landschap nog duidelijk te zien en een aantal Castella is met wachttorens gerestaureerd.

  Naast Romeinse overblijfselen zijn er de slingerende weggetjes langs rivieren en de prachtige stadjes met vakwerkhuizen, die deze route aantrekkelijk maken

  De route is op kaartjes met schaal 1:150.000 ingetekend en in beide richtingen beschreven (incl.hoogteprofielen - waar nodig).

  Het boekje bevat naast de routekaartjes, veel stadsplattegronden en vermeldingen van overnachtingvoorzieningen zoals campings, hotels en kamers.

  Tevens is het een handige historische inleiding op de Limes en wat er daarvan onderweg te zien is.

  De route begint in Katwijk en eindigt in Regensburg (met de mogelijkheid om door te fietsen naar Passau), gaat langs overwegend kleine wegen en fietspaden door rivierdalen. Het hoogste punt is 500 m.
  Deze route is ook geschikt voor degene die een fietstocht de eerste keer van huis eens wil proberen.
  Voor de klimmers voert een alternatief routedeel door de Taunusheuvels.

  9789064555619
  Gewicht: g

  Limes fietsroute 2

  Fietsgids Limes fietsroute 2 Oostenrijk - Hongarije| Pirola

  In het begin van onze jaartelling bestuurden de Romeinen een formidabel wereldrijk, waarvan de LIMES - de noordgrens- zich uitstrekte vanaf de Noordzee bij Katwijk, langs Rijn en Donau tot aan de Zwarte Zee. Resten van de Limes en de bijbehorende verdedigingswerken zijn op veel plaatsen nog tastbaar aanwe-zig. Dit tweede deel volgt de sporen langs de Donau tot op de legendarische Hongaarse Puszta.

  Het thema leent zich bij uitstek voor een fietstrektocht. De Limes Fietsroute biedt de (vakantie)fietser een gids om op aantrekkelijke en informatieve wijze een groot deel van Europa te doorkruisen. Voor de één vormt deze 1100 kilometer lange route naar het zuid-oosten een vervolg op deel 1 via de populaire Donauroute naar het nog weinig ontdekte Hongarije, voor de ander een leidraad langs een snoer van Romeinse overblijfselen.

  Waar mogelijk is gekozen voor kleinere wegen en vrije fiets-paden. De hoogteverschillen zijn gering met slechts een enkele helling. Het deels heuvelachtige alternatief via het Balatonmeer biedt de mogelijkheid een rondje te maken.
  De route is geschikt om met kinderen te fietsen.

  1 BEIERSE DONAU: Regensburg - Passau 146 km 30
  2 MÜHLVIERTEL: Passau - Ybbs 174 km 44
  3 NIBELUNGEN-TULLNERFELD: Ybbs -Wien 143 km 58
  4 MARCHFELD - SZIGETKÖZ: Wien - Györ 150 km 70
  5 DONAUKNIE: Györ - Budapest 190 km 88
  6 KISKUNSÁG: Budapest-Kiskunfélegyháza 154 km 110
  7 PUSZTA: Kiskunfélegyháza - Gyula 155 km 122

  8 Alternatief over Balatonmeer:
  8.1 BAKONY: Györ - Balatonmeer 144 km 134
  8.2 MEZÖFÖLD:
  Balatonmeer - Kalocsa 128 km 146
  8.3 ILLANCS:
  Kalocsa - Hódmezövásárhely 143 km 154

  9789077899007
  Gewicht: g

  Midden-Europaroute DL 1

  Fietsgids Midden-Europaroute I Praag - Porec
  De Midden-Europa-route is een dwarsdoorsnede van noord naar zuid door het midden van het Oude Europa. Deze route omvat de verbindingen tussen Praag en Porec (935 kilometer) en tussen Salzburg en Venetië (500 kilometer). Daarnaast kent de route enkele mooie varianten zoals de route door het Salzkammergut en het traject naar Graz en door de bergen vian Slovenië via Bled.

  Aanvankelijk zou het hele netwerk aan verbindingen in een enkele gids worden uitgebracht maar het bleek algauw dat dit in totaal bijna 2000 kilometer zou omvatten.Daarmee werd gaandeweg duidelijk dat het project een uitgave zou moeten worden die 94 kaartbladen en bijna evenzoveel tekst zou omvatten, hetgeen zowel druktechnisch als in gewicht voor fietsers een veel te dikke uitgave op zou leveren. Dat wilden wij niet, en wij wilden ook niemand nog langer laten wachten op het verschijnen van de uitgave. Daarom is nu gekozen om deze uitgave in twee delen uit te brengen.

  Het eerste deel omvat de rechtstreeks verbinding tussen Praag en Porec waarmee de dwasdoorsnede van noord naar zuid als basis wodt gelegd. In het tweede deel biedt de route van Salzburg naar Villach en Venetië de veel kortere verbinding tussen noord en zuid aan. Daardoor kunnen wij in deel 2 ook de tak opnemen door het Salzkammergut naar Graz en van Villach via Bled naar Ljubljana.

  9783870734084
  Gewicht: g

  Rijnfietsroute (1:50.000)

  Rijnfietsroute 
  Van Duisburg tot de Rijndelta

  De rijnfietsroute is echt een geweldige route voor fietsers. Op doorgaans vlakke, rustige en perfect bewegwijzerde fietspaden beleeft u over een afstand van ca. 400 kilometer de fascinatie van één van de mooiste Europese rivieren.

  In de grootste binnenhaven van Duitsland, in Duisburg, ervaart u de flair van het Ruhrgebied, en in de oude Hanzestad Wesel moet u toch even luid roepend vragen wie de burgemeester is.

  Het archeologische park in Xanten, de "stad van de Romeinen" is het volgende hoogtepunt, voordat u verder gaat naar het idyllische en karakteristieke landschap van de Niederrhein en daarna richting Nederland.

  Arnhem - de hoofdstad van de provincie Gelderland - nodigt uit om eens heerlijk te shoppen. Daarna kronkelt de Rijnfietsroute verder door de natuurlijke Rijndelta in het "Land van Waal en Nederrijn" met zijn vele mooie dorpjes, waar u lekker kunt pauzeren.

  In de keizerstad Nijmegen, de oudste stad van Nederland, eindigt deze fantastische Rijnfietsroute, een fietsroute waarbij het ongerepte land­schap en levendige steden en dorpjes elkaar voortdurend afwisselen. En ... aan beide kanten van de grens vindt u telkens weer hulpvaardige en gastvrije mensen en fietsvriendelijke horeca-gelegenheden langs de rivier.

   

   

  9789043911948
  Gewicht: g

  25 mooie fietsgebieden in Europa

  25 mooie fietsgebieden in Europa

  Fiets vierde onlangs het 25-jarig jubileum. In het tijdschrift is de Standplaats al jaren één van de best gelezen artikelen. Praktisch en inspirerend brengt de auteur de lezer naar de mooiste, meest onverwachte en uitdagende fietsbestemmingen van Europa.

  Gedetailleerde beschrijvingen van fietsroutes in tekst en beeld zorgen ervoor dat de lezer zelf de routes eenvoudig na kan fietsen. De lezer wordt zo zelf een fietser. Deze standplaatsen zijn de beste uit 25 jaar Fiets en aangepast voor dit boek.

  Aantal blz.: 126

  in het spoor van de profs
  Gewicht: g

  In het spoor van de profs.

  In het spoor van de profs.
  21 beklimmingen die je moet hebben gereden.

  20 onmisbare hoogtepunten voor de sportieve fietser Sommige cols of stukken weg hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op sportieve racefietsers. Elke racefietser wil ooit de Alpe d’Huez op of de Muur van Geraardsbergen. Deze plekken hebben een bijna mystieke naam opgebouwd in het peloton van hobbyfietsers. Waarom eigenlijk? Richard Plugge ging in het spoor van de profs op zoek naar de meest legendarische beklimmingen, Tour-cols of kasseistroken. Waar zijn ze te vinden? Waar begint de klim, hoe steil is de weg en waar is het einde? Van de Cauberg tot de Aubisque, van Alpe d’Huez tot de Champs Elysées. Twintig (ex)profs vertellen waarom die plaatsen hoogtepunten zijn in hun leven, en ze vertellen over hun triomfen en over hun lijden. De twintig besproken hoogtepunten voor de sportieve fietser mogen niet ontbreken op het verlanglijstje dan wel het cv van allen die bij hobby’s altijd “fietsen” invullen.

   

  21 beklimmingen waaronder: Stelvio, Sestriere, Muur van Huy, De muur van Geraardsbergen, Mont Ventoux, Vol de la Madeleine, Côte de la redoute, La Plagne, Col de joux Plane, Col d’Izoard, Col de Grand Ballon, Col du Galibier, Col d’Aubisque, …
  Telkens met: de geschiedenis, een boeiende beschrijving van de tocht, het persoonlijke verhaal van een (ex) wielrenner, een duidelijke routebeschrijving, toeristische informatie en een overzichtelijk hoogteprofiel.

   

  Aantal blz.:144
  Formaat: 13,5 cm x 21,5 cm

  Taal: Nederlands

  Van Gogh route
  Gewicht: g

  Van Gogh route (tussen Nuenen en Auvers-sur-Oise)

  Van Gogh route

  Van Gogh route

  Fietsen met Vincent

  Tussen Nuenen en Auvers-sur-Oise

  Vincent van Gogh leidde tijdens zijn korte leven een rusteloos bestaan. Hij wist zijn omgeving op een geheel eigen expressieve wijze vorm te geven, zowel in tekeningen en schilderijen als in talloze nagelaten brieven. Zijn uitgebreide werk biedt volop inspiratie om zijn blik op de wereld zelf te kunnen volgen. De gekozen briefcitaten en afbeeldingen in deze gids vormen de basis van de route: van de Collse Watermolen in.Nuenen naar zijn geboorteplaats Zundert, door de Borinage langs Sambre en Oise tot aan de bekende dorpskerk in Auvers-sur-Oise. En geen betere,manier dan op de fiets, in de open lucht langs plaatsen waar hij woonde en door landschappen die hij vastlegde. Juist fietsers bewegen zich met aangepast tempo en hebben oog en oor voor wat zich in de omgeving afspeelt. Zij ademen de sfeer in van de opeen­volgende streken en steden.

   

  De Van Gogh route leidt de fietser afwisselend door een rustige landelijke omgeving alswel door enkele grote hoofdsteden. Telkens

  is gezocht naar goed fietsbare wegen en paden, van Eindhoven naar Amsterdam, Den Haag en Antwerpen, en verder naar Brussel en Parijs. Een totale afstand van 900 kilometer, die ook gemakkelijk in twee tochten afgelegd kan worden, voor de gemiddelde fietser passend in ca. een week. Grote delen verlopen vrijwel vlak, met uitzondering van de Veluwe, enkele heuvels in de Borinage en het gebied rond de histo­rische steden Compiègne en Senlis. Etappes kan men zelf samenstellen aan de hand van de kilometertelling, voorzieningen en bezienswaardig­heden. Een route voor zowel een artistieke pelgrimage als een sportieve uitdaging.

  Wie Van Goghs werk in levende lijve wil aanschouwen kan onderweg afstappen bij toonaangevende musea.I

  De Van Gogh route geeft aansluiting op het LF-netwerk, de Vlaanderen Fietsroute en o.a.

  op de Groene Valleien en de St.Jacobs fietsroutes.

   

  Aantal blz: 216
  Formaat: 13 cm x 22,5 cm