divine encounters - hans kemp

Divine Encounters

9789881493927
Korting voor Vaderdag -15€!
g
    Levertijd:2-4 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Divine Encounters | Hans Kemp | 400p

Magistraal boek over bijzondere rituelen in Azië: luxe uitvoering met betoverende foto's.

Divine Encounters is een fotografische odyssee die het Azië verkent dat zich in het volle zicht verstopt, veerkrachtig en levendig: achter de neonreclame, de marmeren en roestvrijstalen gevels, de luxe auto's en de hippe winkelcentra, is een andere wereld zichtbaar. Die openbaart zich in uitgebreide spirituele rituelen, bloedstollende ceremonies en uitbundige festivals.

Voor veel mensen in Azië zijn cruciale beslissingen in het leven zoals trouwen, verhuizen naar een nieuwe plaats of de aankoop van een huis te belangrijk om uitsluitend rationeel te benaderen. Andere, ongrijpbare krachten spelen ook een rol. Geesten en godheden zijn alomtegenwoordig; hun weldadigheid of kwaadwilligheid kan zich ieder moment voordoen. Om de kans op een welvarende toekomst te vergroten worden geesten en godheden verzoend, aanbeden en feestelijk onthaald. En, in geval van ongeluk, reist een sjamaan of genezer naar de buitenaardse geestenwereld en gaat op zoek naar een oplossing.

In het Engelstalige boek (hardcover, 400 pagina’s, 288 kleurenfoto’s, 14 ceremonies en rituelen) vindt u naast foto’s en uitgebreide beschrijvingen van ceremonies en rituelen in India, Japan en Indonesië, verhalen en indrukwekkende foto’s van ‘divine encounters’ in Mongolië, Korea, Thailand, Myanmar, Maleisië, Hongkong en de Filipijnen. Kemp toont met zijn foto’s een Azië van levendige kleuren, vurige passie en verbijsterende ambiguïteit. In zowel de expositie als in het boek valt veel te ontdekken over dit fascinerende continent dat Kemp al dertig jaren lang zijn thuis kan noemen.

!