Kings of Afghanistan

9789401449281
Korting voor Vaderdag -15€!
g
    Levertijd:2-4 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Kings of Afghanistan | Pieter-Jan De Pue | 208p

Gentenaar Pieter-Jan De Pue (1982) is actief als fotograaf en onafhankelijk regisseur. Hij studeerde aan het Brusselse RITCS (Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound). De Pue is vooral bekend van de docufiction-film The Land of the Enlightened (2016). De film werd bekroond op het Sundance Film Festival in 2016 (Best Cinematography). Het leverde hem de Vlaamse Cultuurprijs voor Film op (Ultima) in hetzelfde jaar.

De lange en uitgepuurde ontstaansgeschiedenis van de film en de foto’s is eigen aan het werk van PJ De Pue. Niets overhaast, eerst het onderwerp volledig eigen maken en het eindproduct pas opleveren wanneer alle puzzelstukjes kloppen. Eerst was er een bescheiden fototentoonstelling in een kleine hoekgalerij in Antwerpen. Pas later volgde de film en de erkenning van het lange werk. En dan was het nog enkel jaren wachten op de verschijning van het fotoboek, Kings of Afghanistan (2019), dat het project officieel afrondde.

‘PJ hoorde een verhaal van een jongen die koning wilde worden van Afghanistan, de mooiste prinses ten huwelijk wilde vragen, wilde wonen in het paleis van Kabul en Afghanistan wilde regeren zoals hij dat zelf wilde, met zijn beste vrienden aan zijn zijde om hem te beschermen. Dit verhaal werd de leidraad van zijn film, waarin een jongen genaamd Gholam Nasir, wonende in Pamir, koning werd van Afghanistan’.

!